Menu
x

Hjerteflimmer lukker snart

Tak for din interesse for vores hjemmeside.

Vi gør opmærksom på, at hjemmesiden lukker ned pr. 30.11.2022.

Vi henviser til Hjerteforeningens hjemmeside (hjerteforeningen.dk), hvor du finder masser af viden og information om bl.a. hjerteflimmer / atrieflimmer for såvel patienter, pårørende og øvrige med interesse for sygdomsområdet!

HVAD ER HJERTEFLIMMER?

Hjerteflimmer er en almindeligt forekommende forstyrrelse af hjerterytmen. Ved hjerteflimmer er der uregelmæssige hjerteslag, som også er hurtigere end normalt.

Hjerteflimmer opstår hos én ud af fire personer over fyrre år. Det kan opdages ved en tilfældighed. Ca. 30 % af patienterne får ingen symptomer.

Patienter, der får symptomer kan opleve trykken for brystet og hjertebanken. For nogle patienter er det til at leve med, for andre er symptomerne generende og invaliderende - men sådan behøver det ikke at være!

Du kan leve et helt normalt liv, selvom du har hjerteflimmer, så længe det bliver behandlet. Blodprop i hjernen er en af de vigtigste og mest alvorlige komplikationer i forbindelse med hjerteflimmer. Blodfortyndende medicin kan reducere denne risiko.

Vil du vide mere om, hvordan det er at leve med hjerteflimmer? 'Dit hjerte din beslutning' deler personlige historier fra patienter og familiemedlemmer. Genkender du tegnene, eller har du hjerteflimmer? Det kan lægen fortælle dig.

Brug tjeklisterne på hjemmesiden

TYPO3 CMS by TypoConsult A/S