Menu
x

Hjerteflimmer lukker snart

Tak for din interesse for vores hjemmeside.

Vi gør opmærksom på, at hjemmesiden lukker ned pr. 30.11.2022.

Vi henviser til Hjerteforeningens hjemmeside (hjerteforeningen.dk), hvor du finder masser af viden og information om bl.a. hjerteflimmer / atrieflimmer for såvel patienter, pårørende og øvrige med interesse for sygdomsområdet!

Hans (81): "Jeg stillede selv diagnosen hjerteflimmer"

Da Hans var på ferie i Schweiz for ca. 10 år siden, fik han en bankende fornemmelse i brystet. "Jeg havde spillet golf, og det var meget varmt. Jeg vågnede pludselig om natten med uregelmæssig hjerterytme og trykkende fornemmelse."

Ikke nødvendigt at afbryde ferien

Som pensioneret praktiserende læge kunne Hans selv stille diagnosen hjerteflimmer. "Jeg tog til en praktiserende læge i Schweiz bare for at være på den sikre side. Hun tog et EKG, der viste hjerterytmen og ordinerede medicin, der hjælper hjerterytmen med at blive normal igen. Lægen forsikrede mig om, at jeg ikke behøvede at tage hjem fra ferien." Efterfølgende fik han endnu et anfald. Endnu en gang mens han spillede golf, men denne gang var han hjemme. "Efter denne episode kom jeg til kardiolog, som ordinerede et blodfortyndende lægemiddel for at reducere risikoen for blodpropper."

Forskellige behandlingsmuligheder

Til at begynde med havde Hans hjerteflimmer ca. to eller tre gange om året. Der er forskellige behandlingsmuligheder. "Jeg synes, at det er vigtigt, at lægen informerer om mulighederne og involverer mig i at træffe beslutninger om behandlingen. Som tidligere læge har jeg naturligvis allerede baggrundsviden, og jeg ved, hvilke spørgsmål jeg skal stille, men for andre er det en god idé at forberede sig til samtalen."

Hvad kan du spørge lægen om?

Download tjekliste

Stoppede helt med alkohol

Under hver episode fik Hans en indsprøjtning, der stabiliserede hans hjerterytme. Efter en fjerde episode spurgte kardiologen, om han drak alkohol. "Ja, jeg plejede undertiden at få lidt at drikke efter golf. Det viste sig at være en udløsende faktor! Så jeg holdt helt op med at drikke alkohol." Siden da har Hans haft færre problemer.

Hans har taget den med ro på det seneste. "Ud over at jeg ikke længere drikker alkohol, prøver jeg også at hvile lidt mere." Hans tager nu ofte en golfvogn for at komme rundt på golfbanen. "Jeg har det meget bedre efter disse ændringer. Jeg har det godt!"

Kan du genkende noget i denne historie, eller har du spørgsmål om hjerteflimmer? Så kan du finde mere information på denne hjemmeside eller du kan kontakte din læge.

"BØR DU IKKE TAGE DEN LIDT MERE MED RO, FAR?"

Per, Hans’ søn, bekymrer sig jævnligt om sin far. Især når han har en hel dag med planer. Han har altid travlt. "Jeg siger ofte: "Bør du ikke tage den lidt mere med ro, far?" Hans far tager blodfortyndende medicin, og det giver ham øget risiko for blødning. Hvad nu, hvis han slår sig eller falder? En ulykke i hjemmet kan ske meget nemt. "Heldigvis har min mor læst medicin og ved præcis, hvad hun skal gøre i en nødsituation".

Ved du, hvordan du kan forberede dig på en nødsituation?

Se denne tjekliste

Læs mere om patienters personlige oplevelser her.

TYPO3 CMS by TypoConsult A/S