Menu
x

Hjerteflimmer lukker snart

Tak for din interesse for vores hjemmeside.

Vi gør opmærksom på, at hjemmesiden lukker ned pr. 30.11.2022.

Vi henviser til Hjerteforeningens hjemmeside (hjerteforeningen.dk), hvor du finder masser af viden og information om bl.a. hjerteflimmer / atrieflimmer for såvel patienter, pårørende og øvrige med interesse for sygdomsområdet!

John (70): "Du ønsker ikke at blive delvist blind, eller det, der er værre!"

John lader ikke alderen komme i vejen. For ham betyder 70 ikke at sidde i sofaen og se tv. Han kan godt lide at arbejde i haven og er altid i gang, ligesom sidste sommer. "Jeg var på vej ned i skuret for at hente cementblanderen, jeg har arvet fra min far, og i næste øjeblik vågnede jeg på gulvet. Jeg var helt omtumlet og desorienteret."

Delvist blind

Det viste sig, at han havde fået en blodprop i hjernen på grund af hjerteflimmer. Det var begyndelsen på en lang prøvelse for John: Ind og ud af hospitalet til prøver og kontroller, og han skulle tage en masse medicin. "Jeg har altid været aktiv og i god form. Især efter jeg fyldte 30, har jeg dyrket sport og motion på højt plan. Jeg løb en kilometer på lidt over 5 minutter." John er nu delvist blind på højre øje på grund af blodproppen i hjernen, men det forhindrer ham ikke i at føre et aktivt udendørs liv.

Ingen frygt for kritiske situationer

Siden blodproppen i hjernen har John taget blodfortyndende medicin. Til den type medicin, han tager, findes der også middel, der kan ophæve den blodfortyndende virkning. "Det er en stor lettelse for mig i betragtning af, hvad jeg laver udendørs." Hvis han en dag skulle komme alvorligt til skade, kan man på hospitalet ophæve den boldfortyndende virkning. "Jeg har heldigvis aldrig haft brug for det."

Hvornår skal du søge læge med det samme, når du tager blodfortyndende medicin?

Download tjekliste

Beskyt dig mod en blodprop i hjernen

Det er vigtigt for John, at man som patient med hjerteflimmer får blodfortyndende medicin. "Tro mig, du har ikke lyst til at få en blodprop i hjernen. "Du ønsker ikke at blive delvist blind, eller det, der er værre! "

Hvis du har spørgsmål om hjerteflimmer, kan du finde mere information på denne hjemmeside. Du kan også kontakte din læge.

Klik her for at læse mere om andre patienters personlige oplevelser.

TYPO3 CMS by TypoConsult A/S