Menu
x

Hjerteflimmer lukker snart

Tak for din interesse for vores hjemmeside.

Vi gør opmærksom på, at hjemmesiden lukker ned pr. 30.11.2022.

Vi henviser til Hjerteforeningens hjemmeside (hjerteforeningen.dk), hvor du finder masser af viden og information om bl.a. hjerteflimmer / atrieflimmer for såvel patienter, pårørende og øvrige med interesse for sygdomsområdet!

Karin (75): "Gode oplysninger beroliger mig"

"Jeg har nogle grimme blå mærker. Fra lysken til indersiden af mine ben". Karin har lige gennemgået en ablation, en type operation beregnet til at håndtere hendes symptomer på hjerteflimmer. "Jeg led virkelig under, at mit hjerte begyndte at slå meget hurtigt. Min læge fortalte mig, at ablationen kunne hjælpe med disse anfald. Det er selvfølgelig ikke en garanti, men der er en chance". Men Karin føler ikke, at hun blev godt nok orienteret om risiciene ved behandlingen med blodfortyndende medicin, for eksempel blødninger.

Risiko for at falde

Karin kan lide at være aktiv. Gå, cykle, danse. Hendes aktive livsstil er forbundet med visse risici. "Siden jeg begyndte at lide af hjerteflimmer, har jeg haft svimmelhedsanfald og falder nemmere". Dette skete for nylig for Karin. Hun faldt på et fortov og slog baghovedet. "Jeg havde en stor bule i hovedet, men følte mig ikke svimmel. Jeg besluttede mig for ikke at ringe til min læge med det samme. Det var jo fredag, og weekenden stod lige for døren. Jeg tænkte, at det ikke var så slemt".

Øget risiko for indre blødning

I løbet af weekenden fik Karin kvalme og svimmelhedsanfald. Hun begyndte at blive bekymret. Mandag besluttede hun alligevel at ringe til lægen. "Min læge fortalte mig, at jeg skulle være taget direkte på skadestuen om fredagen. Eftersom jeg tager blodfortyndende medicin, har jeg en højere risiko for indre blødning. Hvis jeg havde vidst det, ville jeg bestemt have ringet hurtigere!"

Hvornår skal du søge læge med det samme, når du tager blodfortyndende medicin?

Download tjekliste

Få bedre oplysninger

Karin vidste til at begynde med meget lidt om de risici, der er knyttet til brugen af blodfortyndende medicin – og at der er flere tilgængelige typer. "Min læge forklarede mig ikke, hvorfor han ordinerede netop dette præparat. Og – ærligt talt – tænkte jeg ikke nærmere over det under konsultationen". Nu skriver Karin sine spørgsmål ned inden en aftale, og hun kan også stille sin læge spørgsmål via telefonen. "Jeg har lært ikke at lade oplysningerne overvælde mig. Hvis den afgørelse, min læge træffer, ikke føles rigtig, så siger jeg til. Gode oplysninger beroliger mig".

Kan du genkende noget i denne historie, eller har du spørgsmål om hjerteflimmer? Så kan du finde mere information på denne hjemmeside eller du kan kontakte din læge.

"HVAD KAN JEG GØRE, HVIS HUN FALDER?"

"Min mor er meget bekymret og usikker på sit helbred. Hendes læge prøver ihærdigt at berolige hende". Marianne, Karins datter, lægger mærke til, at hendes mor har svært ved at indrette sin livsstil efter sin situation. "Nogle gange føler jeg vrede over for min mor. Hun vil gøre det hele med det samme og tilmed hurtigt. Det kan hun ikke længere". Hun er opmærksom på, at hendes mor nemmere kan få blå mærker, nu hvor hun tager blodfortyndende medicin, og at hun har en risiko for blødning. Eftersom Marianne bor 45 minutter fra sin mor, kan hun ikke komme til hende hurtigt for at hjælpe. "Det bekymrer mig da nogle gange. Hvad kan jeg gøre, hvis hun falder? Jeg håber, at der er personer i nærheden af hende, som kan hjælpe i en nødsituation".

Ved du, hvordan du kan forberede dig på en nødsituation?

Se vores tjekliste med tips her

Brug denne tjekliste til at forberede dit næste besøg hos din læge.

Læs mere om patienters personlige oplevelser her.

TYPO3 CMS by TypoConsult A/S