Menu
x

Hjerteflimmer lukker snart

Tak for din interesse for vores hjemmeside.

Vi gør opmærksom på, at hjemmesiden lukker ned pr. 30.11.2022.

Vi henviser til Hjerteforeningens hjemmeside (hjerteforeningen.dk), hvor du finder masser af viden og information om bl.a. hjerteflimmer / atrieflimmer for såvel patienter, pårørende og øvrige med interesse for sygdomsområdet!

Klaus (77) gik til læge efter 10 år med hjertesymptomer: "Jeg bekymrer mig ikke så meget"

Klaus har haft hjerteproblemer, siden han var omkring 40 år. "Af og til kunne jeg mærke, at min hjerterytme ændrede sig fra at være regelmæssig til at være uregelmæssig. Det varede normalt kun nogle timer, og jeg blev derfor ikke bekymret med det samme. Det var mest en ubehagelig fornemmelse – og trættende. Jeg kunne mærke præcis, hvornår det startede, og hvornår det stoppede, men jeg lod det ikke påvirke mit liv."

Det afgørende øjeblik for Klaus

Klaus blev dog bekymret, da symptomerne tog til. Hans hjerteflimmer forekom oftere, og episoderne varede længere. "Jeg var omkring 50 år, da jeg besluttede mig for at gå til læge. Jeg kan ikke huske, hvad han sagde, men jeg gjorde i hvert fald ikke noget ved det." Før for 10 år siden.

"En morgen ville jeg fortælle min kone om naboens nye bil, men jeg kunne dårligt sige noget. Hun så med det samme, at der var noget galt og ringede efter en ambulance. Da ambulancen kom, var symptomerne væk, men jeg blev kørt på hospitalet. På hospitalet sagde lægen, at jeg havde haft et TCI (mindre blodprop i hjernen) som følge af hjerteflimmer.”

Hjerteflimmer kan bevirke, at der dannes en blodprop i hjertet, som kan bevæge sig op i hjernen og give et TCI eller i værste fald en større blodprop i hjernen.

Kardiologen, som tilså Klaus på hospitalet, ordinerede et blodfortyndende og et blodtrykssænkende middel. "Nu tager jeg dem hver dag. De holder blodtrykket under kontrol og mindsker risikoen for at få TCI eller en blodprop i hjernen.

Hvornår skal du søge læge med det samme, når du tager blodfortyndende medicin?

Download tjekliste

Til træning tre gange om ugen

Klaus lader ikke hjerteflimmer påvirke sit liv. Men han passer ekstra godt på helbredet. "Indtil for nylig løb jeg to gange om ugen, og jeg løb endda maraton. Motion er især godt, når man lider af hjerteflimmer. Nu går jeg helt sikkert i træningscentret tre gange om ugen. Det er mere, end jeg gjorde før." Klaus er også begyndt at drikke mindre alkohol: "Jeg har lagt mærke til, at mit hjerte allerede begynder at blive uroligt, når jeg har drukket mere end to glas vin på en dag."

Hvis Klaus ikke havde talt med sin kone

Klaus synes, at det er skræmmende, at man kan have et TCI eller endda få en blodprop i hjernen, uden at man selv er klar over det. "Hvis jeg ikke havde talt med min kone, ville jeg sandsynligvis ikke have opdaget det."

Kan du genkende denne historie, eller har du spørgsmål om hjerteflimmer? Så kontakt eventuelt din læge.

Læs andre patienters personlige oplevelser her.

TYPO3 CMS by TypoConsult A/S