Menu
x

Hjerteflimmer lukker snart

Tak for din interesse for vores hjemmeside.

Vi gør opmærksom på, at hjemmesiden lukker ned pr. 30.11.2022.

Vi henviser til Hjerteforeningens hjemmeside (hjerteforeningen.dk), hvor du finder masser af viden og information om bl.a. hjerteflimmer / atrieflimmer for såvel patienter, pårørende og øvrige med interesse for sygdomsområdet!

Hvad gør en blodprop i hjernen ved dig?

Blodpropper i hjernen kan være små og store. Derfor kan de også have små og store konsekvenser. I værste fald vil en blodprop i hjernen betyde, at du kan ændre personlighed og væremåde. Derfor er der al mulig grund til at passe din blodpropsforebyggende behandling.

Det er svært at forudsige konsekvenserne af en blodprop i hjernen. I den ene ende af spektret får den ramte få og små problemer i hverdagen; i den anden ende er konsekvenserne fatale.

Der er mange aktiviteter i hverdagen, som raske personer finder det naturligt at kunne udføre, og som en person, der har haft en blodprop, kan have svært ved.

Blodproppen kan besværliggøre færdigheder, vi normalt ikke tænker over, som fx at stå ud af sengen, tage bad og få tøj på, lave mad, spise og bevæge sig rundt i hjemmet.

Den kan også sætte en stopper for mere krævende aktiviteter som at køre bil eller passe sit arbejde. I sin yderste konsekvens lammer en blodprop i hjernen både talen og førligheden.

Læs: Hvordan behandles atrieflimren?

Hvordan behandles det?

TYPO3 CMS by TypoConsult A/S