Menu
x

Hjerteflimmer lukker snart

Tak for din interesse for vores hjemmeside.

Vi gør opmærksom på, at hjemmesiden lukker ned pr. 30.11.2022.

Vi henviser til Hjerteforeningens hjemmeside (hjerteforeningen.dk), hvor du finder masser af viden og information om bl.a. hjerteflimmer / atrieflimmer for såvel patienter, pårørende og øvrige med interesse for sygdomsområdet!

Hvordan behandles det?

Beskyt hjernen

Hvert år rammes ca. 13.000 mennesker i Danmark af en blodprop i hjernen. Cirka hver fjerde skyldes atrieflimren.

Du kan beskytte hjernen ved forebyggende blodpropbehandling

Når lægen har vurderet, at du har behov for blodpropforebyggende behandling, vil han eller hun tage stilling til, hvilken form for behandling du skal have. Hvis din risiko for at få en blodprop i hjernen er meget lav, er det ikke nødvendigt med forebyggende medicin.

I alle andre tilfælde bliver du sat i behandling med enten en blodpladehæmmer eller blodfortyndende medicin.

Al forebyggende blodpropbehandling handler om at balancere behovet for at forebygge blodpropper og undgå blødningskomplikationer. Før man træffer et valg, vil lægen altid vurdere din risiko for henholdsvis blodpropper og blødninger.

Der findes forskellige former for forebyggende blodpropbehandling:

Lægemidler, der hæmmer blodets evne til at størkne kaldes blodfortyndende eller antikoagulerende medicin

Målet med antikoagulerende behandling er at forebygge blodpropper ved at forhindre blodet i at størkne. Ulempen ved behandlingen er, at den øger din risiko for at få en blødning, og at en eventuel blødning bliver sværere at få til at stoppe. Dette er fx et problem ved tandlægebesøg.

Der er forskellige typer blodfortyndende medicin (se faktaboks).

Faktaboks:

Blodfortyndende medicin:

  • En type hæmmer K-vitamin, der medvirker til, at blodet størkner (indirekte trombinhæmning). Her skal du være opmærksom på, hvor meget K-vitamin du spiser, og det anbefales, at du jævnligt får målt, hvor tyndt blodet er.
  • Den anden type medicin hæmmer enzymer involveret i koagulationen. Her behøver du ikke regelmæssige blodprøvekontroller, og du skal ikke være opmærksom på kostens indhold af K-vitamin.

Hjælp hjertet. Læs om behandling af hjerterytmeforstyrrelse.

Hjælp hjertet

TYPO3 CMS by TypoConsult A/S